BMR

BMR juist goed

Defininitie van BMR

De definitie van de BMR is het aantal calorieën dat je lichaam verbrandt gedurende rust om je normale lichaamsfuncties uit te voeren. Het is het aantal calorieën dat je lichaam dus iedere dag verbrandt, zonder dat je de calorieën rekent dat je verbruikt door welke vorm van lichaamsbeweging dan ook.

De AMR

De AMR is uw BMR met het aantal calorieën dat iedere dag nodig is voor basisbeweging en andere activiteiten. Omdat de AMR afhankelijk is van de hoeveelheid dagelijkse activiteit, zal deze hoger liggen als u meer beweegt. U berekent uw AMR door uw BMR te vermenigvuldigen overeenkomstig uw bewegingsniveau
Onze partners:

Gewichtsbeheersing met het F.I.T. programma

De kracht van Aloë Vera

BMR juist goed

Wat is mijn ideale gewicht?

Om een richtlijn te stellen kunnen we de Lorenz Vandervael formule gebruiken om hun ideale gewicht te berekenen.

Voor vrouwen: 50 + ((lengte in cm – 150) x 0.6)
Voor mannen: 50 + ((lengte in cm – 150) x 0.7)

Het getal dat hieruit komt is het ideale gewicht in kg. Dit kan ong. 10% afwijken. Bij een afwijking van 10-30% is er sprake van (licht) overgewicht.

Controleer hier regelmatig uw BMI. Maak de berekening het is gratis!

Onze partners:

Gewichtsbeheersing met het F.I.T. programma

De kracht van Aloë Vera

BMR juist goed

Ideaal vetpercentage

Het vetpercentage bepaalt in grote mate hoe gezond je bent en hoeveel (of weinig) gezondheidsrisico’s je loopt. Bepaalde ziekten of aandoeningen worden versterkt door de hoeveelheid vet in iemands lichaam. Vooral de plaats waar het vet zit, bepaalt in grote mate hoe ongezond je bent. Daarom moet je bij de huidplooimeting om het vetpercentage te bepalen ook op vier plaatsen meten en niet slechts op ëën.

Er bestaan maatstaven voor een gezond vetpercentage. Het percentage verschilt per geslacht (man/vrouw) en leeftijdsgroep. Gemiddeld is een vetpercentage van tussen de 15% en 25% gezond te noemen. Vrouwen hebben een hoger vetpercentage dan mannen. Voor mannen geldt gemiddeld een vetpercentage van 18% tot 25%, voor vrouwen 25% tot 31%. Dit is echter onder te verdelen in leeftijdsgroepen.

Voor mannen in de leeftijd van 17 tot en met 29 jaar geldt een gezond vetpercentage van 10% tot 15%. Voor vrouwen in dezelfde leeftijd is dat een percentage tussen de 20% en 25%. Voor mannen tussen de 30 tot en met 39 jaar is een vetpercentage van 15% tot 17,5% gezond. Voor vrouwen in dezelfde leeftijdsgroep is dat 25% tot 27,5%. Voor mannen boven de 40 jaar geldt een gemiddeld gezond vetpercentage van 20%, voor vrouwen boven de 40 jaar 30%.

Er bestaan voor de leeftijdsgroep van 40 jaar en ouder nog specifiekere percentages. Zo is het voor mannen van 40 tot en met 59 jaar tussen de 11% en 22%, voor vrouwen in die leeftijd 23% tot 34%. Voor mannen van 60 tot en met 79 jaar is een vetpercentage van 13% tot 25% goed, voor vrouwen in die leeftijdsgroep 24% tot 36%.

Alles onder en boven de gemelde vetpercentages is te laag of te hoog en brengt mogelijk gezondheidsrisico’s met zich mee. Of er ook echt een gezondheidsrisico is kan alleen een dokter bepalen.

Controleer hier regelmatig uw BMI. Maak de berekening het is gratis!
Onze partners:

Gewichtsbeheersing met het F.I.T. programma

De kracht van Aloë Vera

BMR juist goed?

Hier kan je online je BMI berekenen? Heb je een gezond gewicht? Te dik of te mager?

 BMI staat voor Body Mass Index en  is uitgevonden door een belg! BMI wordt som ook de Quetelet Index genoemd, naar de gentenaar naar de Gentenaar Adolphe Quételet (1796-1874). Van oorsprong was hij wiskundige en sterrenkundige, maar hij interesseerde zich ook voor sociale statistiek en maakte grafieken van bijvoorbeeld de sterftecijfers per maand in Brussel. Hij ontwikkelde ook ideeën over de “gemiddelde mens”.  Hij gaf zijn resultaten in grafieken weer.

De BMI is een waarde die de verhouding tussen lengte en gewicht weergeeft. Aan de hand van het berekenen van de BMI kan er een inschatting gemaakt worden over de hoeveelheid lichaamsvet.  De BMI is daardoor nauwkeuriger dan het gewicht, daar we rekening houden met de lengte van de persoon. Een ideale BMI ligt tussen 20 en 25. Een te hoge of te lage BMI wijst op te dik of te mager.  De BMI is enkel een indicatie.

Controleer hier regelmatig uw BMI. Maak de berekening het is gratis!

Onze partners:

Gewichtsbeheersing met het F.I.T. programma

De kracht van Aloë Vera

Reacties zijn uitgeschakeld.